Wati Kft. - logóWati Cooling Systems

Cégünkről

Rólunk

A hűtős szakma máig az egyik legösszetettebb szaktudást igénylő foglalkozás: a gépészet, az elektromosság, a vezérlés, az elektronika, mikroprocesszorok ismerete és számítástechnika - ez mind együtt eredményezi a minőségi hűtéstechnikát! Erről szól a Wati cég története.
Hűtésről beszélünk minden olyan esetben, amikor valamely közegből hőt vonunk el. „Hideget csinálni” ugyanis nem lehet. A hőtan II. fő tétele szerint a hő „magától” csak egy melegebb, vagyis egy magasabb hőmérsékletű helyről egy hidegebb, vagyis egy alacsonyabb hőmérsékletű helyre képes átáramlani. Ellenkező irányú vándoroltatáshoz munka befektetésére is szükség van. A víz is magától folyik, de visszafelé már szivattyúzni kell.

Napjainkban a mesterséges hűtésre túlnyomóan a mechanikai energia felhasználásával működő kompresszoros hűtőberendezéseket használják. Ezek működtetéséhez mindenekelőtt szükség van egy alkalmasan megválasztott közegre, egy úgy nevezett hűtőközegre, amely a hűtéshez szükséges hőmérsékleten elpárologtatható, és – egy nagyobb nyomáson – a környezet hőmérséklet szintjén cseppfolyósítható.

Történetünk

A Wati céget Wicha Attila alapította 2010 nyarán azzal a megfontolással, hogy a nemzetközi tapasztalatait és megszerzett szakmai tudását egy komolyabb szakmai szintre emelje.
A magyar piac mellett az osztrák piac jelentette cégünknek a fő bevételi forrását, ezért úgy döntöttünk, hogy 2014 nyarán megalakítjuk az osztrák székhelyű társaságunkat is. Az osztrák vállalatunk, a magyar cég mellett folyamatosan fejlődik, amit a jó csapatmunkának köszönhetünk.
Jelenleg is együtt dolgozunk azokkal a megbízókkal, akik már a kezdetektől minket választottak, emellett pedig partnereink száma jelenleg is folyamatosan bővül.

Munkatársak

Wicha Attila, ügyvezető, Wati HU, Wati AT
Vértesi Nicole, cégvezető, Wati HU
Pénzügy, számvitel,Wati HU, Wati AT
Tomayer Róbert, cégvezető, Wati HU, Wati AT
Kohl András, projektmenedzsment, logisztika, Wati AT
Radványi Ramóna, kontrolling, Wati HU

Kitüntetések

Pegazus díj 2015
A Wati cég 2015-ben elnyerte a Pegazus díjat feltörekvő kategóriában. Cégünk volt Nyugat-Magyarország leggyorsabban fejlődő vállalkozása ebben az évben.